top of page
VI-Photography-39.jpg

Mijn diensten

Verloskundige zorg

Verloskundige zorg is opgenomen in de basisverzekering en wordt dus volledig vergoed. Wanneer je niet verzekerd bent dien je de vergoeding zelf te betalen. Deze vergoeding wordt door de Nederlandse Zorgautoriteit bepaald en is als volgt:

Tarieven 2021

  • Volledige verloskundige zorg: € 1.607,19

  • Volledige prenatale zorg: € 594,66

  • Volledige zorg tijdens de baring: € 650,91

  • Volledige zorg in het kraambed: € 361,62

  • Termijnecho: € 48,02

  • Structureel echoscopisch onderzoek (20 weken-echo): € 162,31

  • Echo andere reden (bloedverlies, ligging, placentalokalisatie en groei): € 40,02

  • Counselingsgesprek over onderzoeken naar de gezondheid van je ongeboren kind: € 48,88

Ondanks de extra's die caseloadzorg biedt, reken ik hiervoor geen extra bijdrage.

Zorg bij medische indicatie

Soms heb je een medische indicatie voor de begeleiding van je zwangerschap of bevalling, bijvoorbeeld bij een tweelingzwangerschap, of door een aandoening bij jou of het kind. Als je ervoor kiest om overgedragen te worden maar toch graag ook begeleiding van een vroedvrouw wil (bijvoorbeeld vanwege de voorbereiding en gesprekken) zijn er verschillende mogelijkheden, neem gerust contact op als je hier nieuwsgierig naar bent. 

Heb je een medische indicatie voor de bevalling, maar wil je graag dat ik als doula aanwezig ben? Dit kan. Wanneer je al voor de start van de baring onder zorg van de gynaecoloog valt, is hier geen vergoeding voor door de zorgverzekeraar. Om deze reden is er in dit geval een eigen bijdrage van 550 euro.

Toegankelijkheid

Om toegankelijk te blijven geldt er geen eigen bijdrage voor caseloadzorg. Heb je behoefte aan een van mijn aanvullende diensten, maar weinig financiële middelen? Laat het weten, we komen er vast uit. Alle tarieven zijn ook in termijnen te betalen. 

In het kader van fysieke toegankelijkheid ben ik mij ervan bewust dat niet iedere verloskundige praktijk ingericht is op rolstoelgebruikers. De optie voor huisbezoeken is voor jullie dan ook altijd beschikbaar mocht dit nodig zijn.

Aanvullende extra's

Verhuur bevalbad inclusief hoes en toebehoren: € 95,-

Uitleen boeken uit mijn bibliotheek: gratis

bottom of page