Het team

Madyasa Vijber
Madyasa Vijber (zij/haar) is werkzaam als caseload vroedvrouw in Rotterdam. Zij behaalde haar bachelor verloskunde aan de Verloskunde Academie Amsterdam en volgde een minor in ‘Politics of Maternity Care’ en ‘Empowering Midwifery Practices’ aan de Universiteit van Nottingham. In haar werk zijn zelfbeschikking, anti-racisme en radicale zorg belangrijke concepten en zij onderzoekt al gaandeweg hoe zorgend werk vormgegeven kan worden op een manier die duurzaam, wederkerig en medemenselijk is. Naast haar werk als verloskundige is zij oprichter van het Ujamaa collectief voor zwarte geboortewerkers, en onderdeel van Critical Midwifery Studies Collective, een internationaal collectief van verloskundigen, doula’s, activisten en academici, dat plaats maakt voor een kritische analyse van geboortezorg. Voor Madyasa ís geboortewerk activistisch, omdat geboorte geven niet los gezien kan worden van de politiek die dat proces zo sterk beïnvloedt. Als ze niet werkt probeert ze haar moestuin bij te houden, leest ze een boek, of kookt ze wat lekkers.

Rodante van der Waal
Rodante van der Waal (zij/hen, 1992) is verloskundige in Amsterdam en een PhD-kandidaat in het veld van zorg ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Ze heeft een BA en MA in filosofie (cum laude) behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoek is gericht op obstetrisch geweld en reproductieve rechtvaardigheid vanuit een feministisch, post-koloniaal en abolitionistisch perspectief. Haar papers zijn gepubliceerd in tijdschriften als Agenda, Feminist Anthropology, Birth, en Nursing Ethics. Ze is een van de oprichters van het Critical Midwifery Studies Collective en redacteur van Contractions, een podcast over de politiek van verloskunde. Voor meer informatie zie: www.rodantevanderwaal.nl
Email:Rodante.vanderWaal@phd.uvh.nl

Ryan Ramharak
Ryan Ramharak (30) is een non binair trans persoon met een Hindoestaans Nederlandse achtergrond. Ryan is ouder van Ravi en partner van David. Ryan is deels beleidsmedewerker voor de Rijksoverheid en runt deels diens eigen onderneming waar die onder andere workshops geeft over inclusieve geboortezorg voor trans en non binaire mensen. Ryan is ook te kennen van de documentaire 'Ryan is zwanger' en Ryan schrijft een boek over trans en non binaire personen en kinderwensen dat in mei 2023 uit komt.

Tamar Doorduin
Tamar Doorduin (zij/haar) is queer, chronisch ziek, gehandicapt, neurodivergent en moeder van een peuter. Ze zet zich in voor inclusiviteit op het gebied van handicap, gender en seksualiteit. Tamar studeerde eerder sociologie en genderstudies en deed sociaal-wetenschappelijk onderzoek naar de seksuele gezondheid en beleving van queer en trans personen. Nu ze chronisch ziek is schrijft ze in haar spaarzame goede uurtjes artikelen als journalist, maakt(e) ze de podcasts “Ziek. De podcast” en “Mensje in de Maak” en adviseert ze over inclusiviteit. Ook heeft ze een publiek Instagram-account over deze onderwerpen: @TamarLegtHetUit.

Sabia Wade
Sabia Wade (she/they) is a Black, Queer, CEO, Investor, Author, Educator, Full Spectrum Doula, and expander of Black Luxury.
She is the founder and CEO of Birthing Advocacy Doula Trainings, For the Village, and Loads of Pride, Logistics. Her novel, Birthing Liberation: How Reproductive Justice Will Set Us Free, is available for pre-order and will be out in March of 2023. She’s dedicated to building bridges for a more inclusive, diverse, and equitable world through Reproductive Justice, distribution of Financial Wealth to BIPOC Communities, and Investing in emergent and innovative businesses. To learn more about Sabia’s work, visit www.SabiaWade.com

Netty Filomena de Lima
Ik ben Netty Filomena de Lima. Geboren in Curaçao getogen in Nederland en moeder van 2 dochters. Sinds 2020 mag ik mij GGZ-Agoog noemen en zet ik mij in om in de reguliere zorg meer holistisch te werken.
Door de ervaring die ik heb mogen krijgen voor en tijdens mijn zwangerschappen kreeg ik ook inzichten in het geboortewerk. Dat er weinig oog is voor trauma stukken en hoe trauma te beperken.
In mijn bedrijf Filomena de Lima begeleiden we en ondersteunen we (aanstaande) zwangere en personen die zich identificeren met vrouw en moeder zijn. Die in het proces van groeien in het moederschap op mentale, psychische, emotionele lagen stressklachten en stemmingsstoornissen ondervinden. Wij werken hierbij traumasensitief. We kijken naar de oorzaken van deze stressklachten en hoe hiermee om te gaan. Er worden hierbij reguliere interventies en holistische interventies ingezet.

Naomie Karemi
Naomie Karemi is a native Kenyan/British Citizen who has been living in the Netherlands for over 11 years. She's a mother of 3, a wife, and a daughter. Naomie focuses on Birth, Postpartum, and Bereavement Doula Support as a full spectrum Doula. She is a Certified Hypnobirth Practitioner, a Postnatal Maternity Nurse, and a speaker.
Her background is in healthcare, having spent 9.5 years within the NHS (National Health Service) back in the UK, working in various departments, including Women's health, Drs. Surgery, Maternity, Colorectal Surgery, Anticoagulation & Haemophilia, and Paediatrics Department within the Infectious Diseases and Immunology Department.
In her work, she carries forth four generational ancestral wisdom with her vast experience and knowledge of mothering the mothers and the families at large.

Camille Sapara Barton
Camille Sapara Barton is an artist and educator who explores creative interventions that sustain life. Rooted in Black Feminism, ecology and harm reduction, they use creativity as a means to grow the more beautiful world our hearts know is possible. Embodiment, healing justice and drug policy are key threads within Camille’s work. They are certified in the Resilience Toolkit - an embodiment framework to manage stress and increase resilience.
In 2022, Camille launched the GEN Grief Toolkit - a collection of embodied grief rituals to support social and environmental justice. They are currently the head of Ecologies of Transformation, a masters programme at Sandberg Institute, which researches how art making and embodiment can create social change.

Naomi Bendt
Naomi zet zich als projectleider, trainer en docent Maatschappijleer in voor een
maatschappelijk en sociaal betrokken samenleving.