top of page

Praktische info

Lesdagen

Zie het programma voor ene overzicht van de lesmomenten. Er zijn 3 fysieke bijeenkomsten waarvoor aanwezigheid is vereist. De 10 online bijeenkomsten zullen worden opgenomen en kunnen terug gekeken worden als je er niet bij kunt zijn. De fysieke lesdagen vinden plaats in Rotterdam op de locatie van Frieda Vroedvrouwen.

Kosten

- Solidariteitsprijs: 1550 euro incl. BTW             (standaardtarief)

- Gemeenschapsprijs: 750 euro incl. BTW.       (gereduceerd tarief)

Voor iedere 10 betalende deelnemers maak ik 1 plek beschikbaar voor iemand uit de QTBIPOC gemeenschap die graag deel wil nemen maar de kosten echt niet kan dragen. Laat een berichtje achter als je hier gebruik van wilt maken.

 

Deze training focust zich rondom de behoeftes van mensen in gemarginaliseerde posities en hoopt ook mensen vanuit deze posities naar geboortewerk te bewegen. Zodat het niet langer óver ons gaat, maar we samen zorg voor onszelf kunnen vormgeven die affirmerend is voor wie we zijn. Om de financiële drempel te verkleinen geld er een gereduceerd tarief voor mensen vanuit gemarginaliseerde gemeenschappen die diezelfde gemeenschappen willen gaan dienen met hun werk en studenten. Daarnaast is het voor iedereen mogelijk om in passende termijnen te betalen. Zie hieronder voorbeelden van bekostiging in termijnen. 

Accreditatie voor de training is aangevraagd bij de NBVD, en er zijn 16 A-punten toegekend door de KNOV.

bekostiging?

Hieronder wat voorbeelden van hoe de bekostiging van de training eruit zou kunnen zien:

  • volledige betaling: 1550 / 750 euro

  • betaling in 2 delen: 775 / 375 euro per maand

  • betaling in 4 delen: 387,50 / 187,50 euro per maand

  • betaling in 6 delen: 258,5 / 125 euro per maand

  • betaling in 8 delen: 194 / 94 euro per maand

FAQ

Voor wie is deze training?

Voor (aspirant) geboortewerkers die op zoek zijn naar een alternatieve benadering van hoe ze hun werk nu doen en aangeleerd hebben gekregen. Iedere geboortewerker is welkom. Ondanks dat de training focust op de behoeftes van gemarginaliseerde mensen, is tot een van deze gemeenschappen behoren geen vereiste om mee te doen. We hebben juist iedereen nodig om de verandering te brengen waar we op hopen. Wel vraagt deze training van iedereen een open houding, een wil om dingen anders te zien en doen, en reflecterend vermogen. 

Wat krijg ik voor mijn geld?

16 dagdelen bijscholing in onderwerpen die tot nu toe niet- tot weinig belicht worden. Een werkboek met informatie en reflectieopdrachten. Een overvloedige hoeveelheid aan verder luister/lees/kijkmateriaal om je nieuwsgierigheid verder te stillen. Een gemeenschap aan geboortewerkers met eenzelfde visie waar je contact mee kunt houden op het forum dat voor jullie wordt ingericht. En bovenal; les van fantastische docenten die betaald worden wat hun kennis en kunde waard is. 

Wat als ik een bijeenkomst niet kan bijwonen?

De eerste en laatste bijeenkomsten zijn verplicht om fysiek bij te wonen. We bouwen dan samen de basis voor hoe we verder gaan, leren elkaar kennen en sluiten het aan het einde ook weer af. Het wordt sterk aangeraden om de online bijeenkomsten ook live bij te wonen. Vanwege de leerzame interactie, maar ook omdat het makkelijk is om achter te lopen wanneer de nog te kijken bijeenkomsten zich beginnen op te stapelen. Voor wanneer het echt niet anders kan (bijvoorbeeld door een geboorte) is er van de online bijeenkomsten een opname beschikbaar. 

Ben ik 'geboortewerker' na deze training?

Nee. Voor verloskundigen en kraamverzorgsters is er natuurlijk een verplichte opleiding. Daarnaast bied de training geen basis voor het doula werk zelf, wel is het een waardevol startpunt van waaruit je een weloverwogen besluit kunt maken over waar je deze basis eventueel wel wilt vinden.

Wat als ik mezelf niet als activist zie?

Radicaal geboortewerk gaat ervan uit dat wanneer je je geboortewerk uitvoert met de behoeftes van gemarginaliseerde mensen als focus i.p.v. bijzaak, je werk activistisch is. Dat staat los van hoe activistisch je zelf vind dat je bent of wil zijn. De training beoogt eerder het beeld van activisme in geboortewerk te hervormen, dan dat beoogt wordt om jullie te trainen in 'activisten'.

Is er accreditatie aangevraagd?

Er is accreditatie aangevraagd bij de KNOV en de NBVD.

Ik kan dit keer niet deelnemen maar heb wel interesse, wat nu?

Mail me alsnog je interesse en je voorkeuren qua planning door zodat ik die kan inventariseren voor een eventuele volgende training.

interesse?

Ben je ge​ïnteresseerd om deel te nemen of heb je een vraag? Neem gerust contact op via het contactformulier

  • Instagram
Bedankt voor je interesse!
bottom of page